Hallitukset kieltävät Bitcoin, sanoo Bridgewaterin Ray Dalio

Maailman suurimman hedge-rahaston pomo varoitti jyrkästi siitä, kuinka tulevat hallitukset käsittelevät Bitcoin.

  • Miljardiyrittäjä Ray Dalio sanoi, että Bitcoin ei ole hyvä sijoitus, koska hallitukset tekevät siitä laittoman.
  • Hän sanoi myös, että kryptovaluutta oli liian epävakaa.
  • Dalio kehui sen sijaan kultaa ja keskuspankin digitaalisia valuuttoja.

Bitcoin ei ole hyvä vaihtoehto, koska hallitukset lopulta kieltävät sen, miljardööri-sijoittaja Ray Dalion mukaan.

Suurin kryptovaluutta markkina-arvon mukaan

Suurin kryptovaluutta markkina-arvon mukaan on myös ongelmallinen, koska sen volatiliteetti ja kyvyttömyys käyttää sitä päivittäistavaroihin, Dalio sanoi Yahoo Finance -viikon haastattelussa viikonloppuna.

Maailman suurinta hedge-rahastoa Bridgewater Associatesia johtava Dalio sanoi haastattelussa, että hän sen sijaan odottaa maailman kääntyvän yhä enemmän keskuspankin digitaalisten valuuttojen – kuten digitalisoidun Yhdysvaltain dollarin, euron tai renminbi – puoleen.

„Teoriassa [Bitcoin] on hyvä, mutta on kolme perusasiaa – valuutan on oltava tehokas vaihtoväline, varallisuuden säilytys, ja hallitukset haluavat hallita sitä“, Dalio kertoi Bitcoinin ongelmista. „En tänään voi vielä ottaa bitcoiniani ja ostaa asioita helposti sen avulla.“

Dalio sanoi myös, että Bitcoin on „niin epävakaa“, mikä estää sitä käyttämästä varallisuuden varastona. Sitten hän lisäsi, että hallitukset lopulta „kieltävät“ Bitcoinin.

„Ja he [hallitukset] käyttävät mitä tahansa hampaita, joita heidän on pantava täytäntöön, he sanovat, että et voi suorittaa kauppaa Bitcoinilla, et voi saada sitä“, hän sanoi. „Sitten sinun on oltava, onko se rikos, aionko olla rikos? He kieltivät kullan. „

„En haluaisi Bitcoinia kultaan“

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Dalio kritisoi Bitcoinia ja ylisti kultaa. Tammikuussa sijoittaja sanoi, että kryptovaluutta oli liian epävakaa – mutta sanoi, että jokaisella pitäisi olla kultaa salkussaan. Hän osoitti kiinnostusta myös Facebookin vaakoihin.

Hänen kommenttinsa tulevat aikaan, jolloin institutionaaliset sijoittajat osoittavat enemmän kiinnostusta kryptovaluuttaan – mikä on osittain vastuussa Bitcoinin hinnan räjähdyksestä markkina-analyytikkojen mukaan.

Dalion avain onnistuneeseen salkkuun, hän kertoi Yahoo Financelle, on „monipuolistaa, monipuolistaa, monipuolistaa“. Miljardööri-sijoittajan mukaan tämä monimuotoisuus ei kuitenkaan välttämättä ulotu Bitcoiniin.