Bitcoin bereikt 16 maanden hoog

Bitcoin bereikt 16 maanden hoog, zoals Raoul Pal een verse all-time high verwacht in 3 maanden „At The Latest“.

De week begon op een laag pitje omdat de altcoins, de wereldwijde voorraden en andere risicodragende activa allemaal leegbloeden. Dow Jones, in het bijzonder, viel door bijna 800 punten op maandag aangezien de investeerders zich afvroegen wat een betwiste verkiezing aan de broodnodige coronavirusstimuleringshulp zou doen.

Bitcoin ontweek, verrassend genoeg, de neerwaartse druk. De dominante cryptocurrency is verder gegaan en heeft vervolgens de correlatie met de aandelenmarkten verminderd. In feite Bitcoin Bank heeft bitcoin zelfs goud overtroffen om een betere bescherming te bieden tegen de laatste beurswaanzin.

Bitcoin wordt gewaardeerd op $13.652,21 op het moment van publicatie, na een stijging van 2,25 procent in de afgelopen 24 uur. Dit vertegenwoordigt een nieuwe hoogte van 16 maanden voor de OG-crypto. BTC is nu meer dan 86 procent gestegen sinds het begin van dit jaar.

Het nieuws dat de grootste bank van Singapore, DBS, naar verluidt van plan is om een platform voor digitale activa te lanceren, via een cachepagina op de website, heeft de stijgende trend van vandaag bevestigd. Aangezien de cryptocurrency randen hoger, gelooft de hoogste macroinvesteerder Raoul Pal het onvermijdelijk is voor de bitcoin-prijs om een nieuwe all-time high spoedig te raken.
Raoul Pal is ervan overtuigd dat de Bitcoin op schema ligt om begin volgend jaar een nieuwe all-time high te zien.

Raoul Pal is een voormalig hedgefondsmanager bij Goldman Sachs en de huidige CEO van Real Vision. Hij is een gerespecteerde stem als het gaat om macro-economische analyse.

In een tweet op 27 oktober stelde Pal voor dat de huidige bullish rampage waarschijnlijk begin volgend jaar (of in de komende drie maanden) bitcoin voorbij zijn oude record van $20.000 zal sturen.

Bitcoin is met 26% gestegen op een maandelijkse basis. Om het huidige ATH uit te schakelen, zal de cryptocurrency binnen de komende drie maanden met nog eens 50% moeten toenemen.

De nieuw gevonden deelname van grote spelers helpt de prijs van Bitcoin te verhogen

Bitcoin heeft de afgelopen maanden de aandacht getrokken van verschillende grote spelers. Ten eerste was er de hedgefondspionier Paul Tudor Jones die in mei onthulde dat hij een deel van zijn portefeuille had toegewezen aan het vlaggenschip van de cryptocrisis. MicroStrategy, Square en PayPal traden vervolgens in de voetsporen van Jones en onderschreven ook bitcoin.

Zelfs JPMorgan, de investeringsbank waarvan de CEO ooit bitcoin „een fraudeur“ noemde en dreigde elke werknemer die met crypto te maken had te ontslaan, staat nu aan de kant van bitcoin. De kwantitatieve experts van de bank hebben onlangs verklaard dat bitcoin stevig concurreert met goud als „alternatieve“ valuta, dankzij de Millennial generatie.

Onlangs zijn er berichten verschenen dat de in Singapore gevestigde DBS-bank met meer dan 420 miljard aan activa een digitale effectenbeurs heeft gelanceerd, naast bewaarneming op institutioneel niveau en een platform voor het aanbieden van veiligheidspenningen (STO’s).